Moj planer

Moj planer je brend koji je specijaliziran za dizajn personaliziranih rokovnika. Originalni i jedinstveni smo na BiH tržištu zato što smo u osmišljavanju rokovnika "Moj nastavni planer" razmijenili iskustva s učiteljima i drugim nastavnicima koji imaju dugogodišnje iskustvo u nastavi. Razgovarali smo o tome šta bi to trebao da sadrži jedan planer, te smo "Moj nastavni planer" izradili u smjeru stručnog rokovnika koji je prilagođen svakom učitelju, nastavniku ili profesoru. Iako živimo u vremenu u kojem svi koristimo uređaje, web alate ili razni softver koji olakšavaju vođenje nastavnog procesa, većina nastavnika i dalje pored svega navedenog vode svoju evidenciju i koju evidentiraju u sveske ili rokovnike.

Kako je nastala ideja "moj nastavni planer"?


"Moj nastavni planer je nastao kao ideja da svoje obaveze, evidencije i bilješke u toku jedne školske godine vodim na jednom mjestu. Svako od nas, ko radi u nastavi mora voditi evidenciju ako želi biti u toku, i ako želi biti dosljedan onome što je ranije rekao. Ja kao nastavnik informatike radim sa učenicima koji se dijele u grupe. Grupe se mijenjaju sedmično i nekada je jako teško upratiti ono što ste ranije rekli. Zbog toga sam došao na ideju da razvijem personalizirani rokovnik koji će biti namijenjen za jednu školsku godinu.

Biti nastavnik jedno je od najljepših i najizazovnijih zanimanja. Međutim, treba dodati da je to i jedno od najodgovornijih zanimanja, zato smatram da će "Moj nastavni planer" olakšati rad ne samo meni, nego i svim mojim kolegicama i kolegama."

Portal akta.ba o ideji mog nastavnog planera:

IMG_20211118_082107-1024x766

Autor

Benjamin Topalčević,
Magistar tehničkog odgoja i informatike

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.